Времето отчукува! Се ближи денот до натпреварот.

ПОПРИ е натпревар за најдобрата иновативна идеја помеѓу младите луѓе од 9 земји од Јадранко – јонскиот макро регион. Досега, 3 494 учесници учествувале на него. Ова е одллична шанса за младите луѓе да ја развијат нивната креативност и иновативност, но истовремено да ја зголемат и својата мрежа на познанства.

 Што е настанот ПОПРИ?

Видео линк https://we.tl/t-UNi7CySZIX

За жал, моменталната ситуација го оневозможи физичкото присуство на натпреварот. Сепак, ние не се откажуваме! На првиот состанок, претставниците од 9 технолошки паркови беа информирани дека натпреварот ќе се одржи онлајн. Истовремено, тие заедно разговараа за деталите на натпреварот и споделија неколку идеи.

А најдобриот дел? Наградите беа објавени:

1во место – 2 недели онлајн курс по деловно моделирање обезбедено од М Акцелератор во ЛА

2ро и 3то место – присуство на стартап конференцијата ПОДИМ

 

Сакате да знаете повеќе? Кликнете тука.