Натпреварот EUSAIR POPRI 2023 заврши.
Сите учесници се победници за нас!

Најдобрите три екипи во студентска конкуренција беа:

Вејо- СРБИЈА

 

Колбаси и печени зајаци- СЛОВЕНИЈА

Брашно од кора од цитрус- СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

 

Citrus Peel Team со Рабије Махмуди и Моника Спасовска завршија исклучителна работа. Понудија нова идеја од кружната економија. Тимот од двајца дипломци на прехранбената технологија има за цел да произведе брашно од цитрусни овоштија богато со влакна и вкус и со многу здравствени придобивки.

Со нетрпение очекуваме овие млади дами да продолжат со својата идеја и да привлечат инвеститори за нејзина реализација.

349115101 954356602453299 8454881225641209185 n